Wijkpunt de Pannenhoef
+
-

De Klussen en Diensten Centrale

KDC staat voor Klussen en Diensten Centrale. Het is een vrijwilligersorganisatie die uitsluitend werkt t.b.v. inwoners, verenigingen, scholen en andere sociaal maatschappelijke organisaties in de gemeente Loon op Zand. Misschien kunnen we ook voor u wat betekenen?

Wat we doen
De KDC heeft al haar activiteiten ondergebracht in de volgende onderdelen:

  • Een Klussendienst
  • Een Fietsenbank
  • Een Spullenbank
  • Een Repair Café
  • Formulierenbrigade
  • ANWB-Automaatje

Klussendienst
Binnen de Klussendienst staan vakmensen klaar om klusjes voor u uit te voeren. Zij doen dat gratis. U betaalt alleen de materiaal- en vervoerskosten. Het woord klusjes mag u gerust breed opvatten. Bijvoorbeeld in en rondom huis. Maar ook tuinonderhoud of hulp bij het boodschappen doen of bij de administratie. Het betreft eenmalige of structurele klussen die maximaal 1 dagdeel duren. Hebt u een klus? Dan kunt u dat doorgeven aan de informatiebalie van Wijkpunt Pannenhoef, via de website, of bij onze balie in de Schotsestraat 4c.

Fietsenbank 
De Fietsenbank knapt gebruikte fietsen op en geeft die weg aan mensen die zelf geen fiets kunnen betalen. Het toewijzen van deze fietsen gebeurt via het Servicepunt van de gemeente. Als u zelf een fiets over heeft, kunnen we deze goed gebruiken. We kunnen hem bij u thuis ophalen, of u mag hem komen brengen.

Spullenbank
Een “kringloopwinkel” die voor iedereen toegankelijk is en die meehelpt aan een duurzame maatschappij.  Hier kunt u wekelijks terecht voor goedkope tweedehands spullen. Van meubels en huishoudelijke apparaten tot kleding en speelgoed aan toe. Mensen met een indicatie van de gemeente krijgen de spullen gratis mee. Klik hier voor meer informatie en de openingstijden.

Repair Café
Voor kleine reparaties van huishoudelijke apparaten, computers, radio’s, fietsen, kleding e.d. Onze klussers bekijken samen met u of reparatie nog mogelijk is. De reparaties zijn gratis behalve de gebruikte nieuwe onderdelen. Weggooien kan immers altijd nog… Klik hier voor meer informatie en de openingstijden.

Formulierenbrigade  Hulp voor inwoners van de gemeente Loon op Zand bij het invullen van formulieren. Dat kan op afspraak via de balie of op inloop.

ANWB-Automaatje   Voor inwoners van de gemeente Loon op Zand die voor vervoer afhankelijk zijn van anderen. De baliemedewerker van KDC koppelt een verzoek tot een rit aan een beschikbare chauffeur. Tijdens openingstijden van de balie kan een rit worden aangevraagd.

Contactgegevens, bezoekadressen en openingstijden vindt u hier.

Meer weten over de KDC? Informeer bij de balie of kijk op www.kdc-loz.nl

 

Onze doelstelling is mensen, die door leeftijd of om andere redenen niet meer actief (kunnen) zijn in het arbeidsproces, nadrukkelijker te betrekken bij het maatschappelijk leven in de gemeente Loon op Zand.
 
Openingstijden
Maandag:8.30 - 13.00 uur
Dinsdag:8.30 - 13.00 uur
Woensdag:8.30 - 13.00 uur
Donderdag: 8.30 - 13.00 uur
Vrijdag:8.30 - 13.00 uur
Zaterdag:-
Zondag:-
Adresgegevens
De Klussen en Diensten Centrale
Locatie:Wijkpunt Pannenhoef
T.a.v.:
Adres:Jacob Ruysdaelstraat 14
 5171 XH Kaatsheuvel
Telefoon: 0416-531573
E-mail:info@kdc-loz.nl
Laatste nieuws Agenda