+
-

Klussen en Diensten Centrale

kdcKDC staat voor Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand. Het is van oorsprong een groep vrijwilligers die hun kennis en vakmanschap ter beschikking willen stellen aan anderen. Dat is nog steeds zo. Maar de sociaal-maatschappelijke functie van de KDC is wel steeds belangrijker geworden. Kijk maar eens wat we allemaal doen. Misschien kunnen we ook voor u wat betekenen?

Wat we doen
De KDC heeft al haar activiteiten ondergebracht in vier onderdelen:

  • Een Klussenbank
  • Een Fietsenbank
  • Een Spullenbank
  • Een Repair Café

Klussenbank
Binnen de Klussenbank staan vakmensen klaar om klusjes in en rondom uw huis uit te voeren. Zij doen dat gratis. U betaalt alleen de materiaalkosten. Het woord klusjes mag u berust breed opvatten. Een lekkende kraan valt eronder. Maar ook het aanvragen van een toeslag, snoeiwerk in de tuin of hulp bij het boodschappen doen. Om waar wat te noemen. Hebt u een klus? Dan kunt u dat doorgeven aan de informatiebalie van Pannenhoef, via onze website, of bij onze balie in de Schotsestraat 4c.

Fietsenbank
De Fietsenbank knapt gebruikte fietsen op en geeft die weg aan mensen die zelf geen fiets kunnen betalen. Het toewijzen van deze fietsen gebeurt via het WMO-loket van de gemeente. Als u zelf een fiets over heeft, kunnen we deze goed gebruiken. We kunnen hem bij u thuis komen halen, of u mag hem komen brengen.

Spullenbank
En dan is er nog de Spullenbank. Hier kunt u wekelijks terecht voor goedkope tweedehands spullen. Van meubels en huishoudelijke spullen tot kleding en speelgoed aan toe. Mensen met een indicatie van de gemeente krijgen de spullen gratis mee. Klik hier voor meer informatie en de openingstijden.

Repair Café
Hier kan iedereen met kapotte spullen terecht. Onze klussers bekijken samen met u of reparatie nog mogelijk is. Weggooien kan immers altijd nog… Klik hier voor meer informatie en de openingstijden.

Contactgegevens, bezoekadressen en openingstijden vindt u hier.

Meer weten over de KDC? Informeer bij de balie of kijk op www.kdc-loz.nl

 

Onze doelstelling is mensen, die door leeftijd of om andere redenen niet meer actief (kunnen) zijn in het arbeidsproces, nadrukkelijker te betrekken bij het maatschappelijk leven in de gemeente Loon op Zand.
 
Openingstijden
Maandag:8.30 - 16.30 uur
Dinsdag:8.30 - 16.30 uur
Woensdag:8.30 - 16.30 uur
Donderdag: 8.30 - 16.30 uur
Vrijdag:8.30 - 12.30 uur
Zaterdag:-
Zondag:-
Adresgegevens
Klussen en Diensten Centrale
Locatie:Wijkpunt Pannenhoef
T.a.v.:
Adres:Jacob Ruysdaelstraat 14
 5171 XH Kaatsheuvel
Telefoon: 0416-289123
E-mail:kdc@loonopzand.nl
Laatste nieuws Agenda