+
-

Omzien naar elkaar

Omzien naar elkaar

“Na het verlies van een partner of kind kan het erg moeilijk zijn om weer zicht te krijgen op de toekomst. De vrijwilligers van rouwbegeleidingsgroep ‘Omzien naar elkaar’ proberen in die situatie ondersteuning te bieden. We zijn ervaringsdeskundigen die de tijd hebben om anderen te begeleiden.”

“Onze groep heeft drie activiteiten. Nabestaanden kunnen zo zelf kiezen welke vorm van ondersteuning ze willen. Iedereen ervaart een rouwproces op zijn eigen manier. We bieden brieven aan met ondersteunende teksten en gedichten, waarin het rouwproces gevolgd wordt. Mensen krijgen zo informatie over waar ze tegenaan kunnen lopen, hoe ze op deze nieuwe situatie kunnen reageren. Daarnaast voeren we individuele gesprekken, waarbij deze brieven vaak een opening tot het gesprek vormen.”

“Iedere twee weken, op de eerste en derde woensdag van de maand, is er een inloopmiddag. Deze middagen zijn echt bedoeld om contact te leggen met lotgenoten, om uit het isolement te komen en dingen te ondernemen met mensen die hun situatie begrijpen. Er is koffie, thee en een luisterend oor.

 
Ria Ververs - Rouwbegeleidster

We zijn ervaringsdeskundigen die de tijd hebben om anderen te begeleiden.
 
Openingstijden
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag: 
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
Adresgegevens
Omzien naar elkaar
Locatie:Wijkpunt Pannenhoef
T.a.v.:Ria Ververs
Adres:Jacob Ruysdaelstraat 14
 5171 XH Kaatsheuvel
Telefoon: 0416 274 139
E-mail:
Laatste nieuws Agenda