De Rode Loper
+
-

Buitenschoolse opvang en peuteropvang MIKZ

In de kinderrijke buurt De Pannenhoef in Kaatsheuvel-West ligt kindcentrum de Rode Loper. Deze locatie is gevestigd in het voormalige schoolgebouw van OBS Den Bussel, dat tegenwoordig in gebruik is als dienstencentrum.

Op deze locatie werken: Corry Beser, Joémi van Boxtel en Lotte van Spijk. Corry Beser en Joémi van Boxtel zijn verantwoordelijk voor de buitenschoolse- en voorschoolse opvang. Samen met Lotte werkt Joémi ook op maandag, dinsdag en donderdag op de peuterspeelzaal.

Voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang
Op deze BSO worden op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag de kinderen van groep 1 tot en met 4 van OBS Den Bussel opgevangen. Op woensdag en vrijdag gaan we met de kinderen op bezoek bij BSO De Touwladder.

Eigen speelruimte
Binnen hebben de BSO-kinderen de beschikking over een eigen ruimte. Hier verzamelen ze zich uit school om te eten, drinken, de dag door te spreken of gewoon even te relaxen. Ze spelen er spelletjes met de andere kinderen, knutselen of kijken televisie. Wie wil computeren, huiswerk maken of wie zijn speelruimte wil vergroten, wijkt uit naar de grote centrale hal van het dienstencentrum of de ruime, afgesloten buitenspeelplaats.

Een basisgroep
BSO ‘De Rode Loper’werkt met één basisgroep. De beschikbare ruimten en aangeboden activiteiten maakt dat kinderen zich op natuurlijke wijze in groepjes opsplitsen voor sport en spel, creativiteit of huiswerk. Op maandag, dinsdag en donderdag bieden wij een sport en spel activiteit aan. Als het mooi weer is doen we dit lekker buiten op het pleintje aan ’t Mastgat. Bij slecht weer vinden deze activiteiten in de hal plaats.

Peuterspeelzaal
De peuterleeftijd is een belangrijke leeftijd in de ontwikkeling van uw kind. Op die leeftijd is spelen ontzettend belangrijk. De peuterspeelzaal is bij uitstek een plek waar kinderen dit kunnen doen. Ze imiteren de ‘grote wereld’ en brengen er hun eigen fantasie in aan. Bovendien leren ze door het samenspel met leeftijdsgenootjes alle sociale vaardigheden. Tijdens het spelen zijn ze keihard aan het leren. Een goede start voor een soepele doorgang naar de basisschool!

SAMEN met OBS Den Bussel en OBS de Touwladder
De medewerkers van de peuterspeelzaal werken nauw samen met OBS Den Bussel en OBS de Touwladder. Samen sluiten ze aan op de interesse en leefwereld van de peuters. Zo kan iedere peuter een soepele doorgang naar de basisschool maken.
Drie ochtenden per week is de peuterspeelzaal geopend, namelijk op maandag-, dinsdag- en donderdagmorgen van 8.45 – 11.45 uur.

Kijk voor meer informatie voor zowel VSO, BSO en Peuterspeelzaal op de Mikz website

 
Corry Beser en Joémi van Boxtel

 
 

Lotte van Spijk
 
 

 
Openingstijden
Maandag:14:30 - 18:30 uur
Dinsdag:14:30 - 18:30 uur
Woensdag:11:30 - 18:30 uur
Donderdag: 14:30 - 18:30 uur
Vrijdag:11:30 tot 18:30 uur Opvang vindt plaats bij BSO de Touwladder
Zaterdag:n.v.t.
Zondag:n.v.t.
Adresgegevens
Buitenschoolse opvang en peuteropvang MIKZ
Locatie:De Rode Loper
T.a.v.:Corrie Beser
Adres:Postbus 200
 5140 AE Waalwijk
Telefoon: 0416 - 369 660
E-mail:info@mikz.nl
Laatste nieuws Agenda