Wijkpunt de Pannenhoef
+
-

Diensten

Of het nu gaat om bloedprikken, zorg, of gewoon een gezellig kopje koffie; u kunt voor tal van zaken terecht bij het Wijkpunt Pannenhoef. Maar wat doen we nu precies? Hieronder vindt u een overzicht van de diensten van het Wijkpunt Pannenhoef.

 • Begeleiding aan mensen met een beperking
 • Bloedprikdienst

  De Diagnovum bloedprikpost in Wijkpunt Pannenhoef is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 10.00 uur.

  U kunt op advies van uw huisarts of specialist zonder afspraak binnenlopen voor bloedafname. Vergeet u niet uw legitimatie mee te nemen.

  U kunt plaats nemen in de wachtruimte voor de balie en wordt op volgorde van binnenkomst geholpen.

  De bloedprikpost in Gezondheidscentrum  Rozet aan het Wilhelminaplein 41C in Kaatsheuvel is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 9.00 uur.

  De prikpost in Het Koetshuis, Koetshuislaan 607 in Waalwijk is geopend van maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur

  Bloedafname is ook mogelijk in de ziekenhuizen in Tilburg en Waalwijk van maandag t/m vrijdag van 7.30 – 17.00 uur. Hiervoor dient u een afspraak te maken via www.etz.nl/bloedprikken

  Voor een eventuele thuisprik kunt u bellen naar tel. 013-5393636

  Kijk ook op www.diagnovum.nl/locaties. 

 • Hulp bij uw geldzaken

  Wanneer er iets in uw (financiële) situatie verandert, is het handig om uw geldzaken weer even op een rij te zetten. Dat geeft rust. U bent altijd welkom voor gratis advies

   

 • Informatiecentrum

  in het informatiecentrum kunt u op werkdagen terecht voor allerlei vragen over wonen, zorg of welzijn. Ook bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee en de krant.

 • Consultatiebureau jeugd

  Het consultatiebureau van de GGD Hart voor Brabant richt zich op ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. GGD Hart voor Brabant.

  GGD Hart voor Brabant

 • Diëtiste
 • Medipoint

  Als u behoefte heeft aan hulpmiddelen van de thuiszorg, kunt u zich melden bij het wijkpunt. Op het Wijkpunt Pannenhoef is een uitgiftepunt voor de hulpmiddelen van Medipoint. U kunt hier terecht voor het het lenen en huren van hulpmiddelen zoals een rolstoel, elleboogkrukken, bedverhogers etc. Onze baliemedewerksters helpen u graag verder.

  Het uitgiftepunt is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur.

 • Maatschappelijk werk

  Het maatschappelijk werk ondersteunt mensen bij het omgaan met problemen, uitdagingen en kansen in hun dagelijkse leven, bijvoorbeeld op het gebied van relaties, financiën, gezondheid of bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Onze inzet kan van korte, maar ook van langere duur zijn. Hierbij werken wij nauw samen met andere organisaties en vrijwilligers. We kijken niet alleen naar de cliënt, maar ook naar het gezin en de omgeving. We gaan altijd uit van de kracht en mogelijkheden van de cliënt, waarbij de cliënt de richting bepaalt. De inzet is om samen met het sociale netwerk tot een oplossing te komen.

   

 • Rouwbegeleiding

  “Na het verlies van een partner of kind kan het erg moeilijk zijn om weer zicht te krijgen op de toekomst. De vrijwilligers van rouwbegeleidingsgroep ‘Omzien naar elkaar’ proberen in die situatie ondersteuning te bieden. We zijn ervaringsdeskundigen die de tijd hebben om anderen te begeleiden.”

   

  “Onze groep heeft drie activiteiten. Nabestaanden kunnen zo zelf kiezen welke vorm van ondersteuning ze willen. Iedereen ervaart een rouwproces op zijn eigen manier. We bieden brieven aan met ondersteunende teksten en gedichten, waarin het rouwproces gevolgd wordt. Mensen krijgen zo informatie over waar ze tegenaan kunnen lopen, hoe ze op deze nieuwe situatie kunnen reageren. Daarnaast voeren we individuele gesprekken, waarbij deze brieven vaak een opening tot het gesprek vormen.”

   

  “Iedere twee weken, op de eerste en derde woensdag van de maand, is er een inloopmiddag. Deze middagen zijn echt bedoeld om contact te leggen met lotgenoten, om uit het isolement te komen en dingen te ondernemen met mensen die uw situatie begrijpen. Er is koffie, thee en een luisterend oor.

   

  Ria Ververs

 • Orthopedisch schoentechniek

  Voor het aanmeten van orthopedische schoenen, steunzolen, elastische kousen en de betere confectieschoenen kunt u terecht in Gezondheidscentrum Pannenhoef (Frans Halsstraat 1).  Chris Voogd is orthopedisch schoenadviseur en al jaren werkzaam bij Van-Mook Schoentechniek. In de even weken heeft Chris op vrijdagochtend spreekuur in het Gezondheidscentrum.

  Heeft u voet- of knie- of heupklachten en wilt u hierover een schoenadvies of bent u doorverwezen door de specialist voor een schoenaanpassing of elastische kousen, dan kunt u bellen voor een afspraak naar 013-535 00 17.

  Kijk voor meer informatie ook op onze website www.van-mook.nl/ of volg ons op:
  www.facebook.com/schoenmode

 • Klussen en diensten

  Heeft u een of meer klusjes in of rond uw woning waar u niet aan toe komt, of niet weet hoe u ze moet aanpakken? Of zoekt u iemand die u kan helpen bij het invullen van een bepaald formulier of bij het op orde brengen van uw administratie? Of heeft u iemand nodig als oppas, begeleiding of gezelschap, neem dan eens contact op met de Klussen en Dienstencentrale.

  Klussen en Diensten Centrale

Laatste nieuws Agenda